Ki-Stroom

Triggerpoints

Triggerpoints (myo-fasciale) zijn bepaalde plekken in het lichaam die meestal op een vaste plek in een spier zitten. Zij houden de spier gespannen zowel in beweging als in rust en geven pijn als je er op drukt, waardoor je een bekend pijngevoel kunt oproepen.

triggerpoints-tekening


Oorzaken van het ontstaan van triggerpoints zijn divers: te zware inspanning, een verkeerde (werk)houding, stress. Kenmerkend voor deze triggerpoints is dat het niet alleen pijn kan veroorzaken op de plek zelf, maar ook op andere plaatsen. Spanningshoofdpijn b.v. kan worden veroorzaakt door triggerpoints in de halsspieren  (zie plaatje) Pijn in de onderrug kan voortkomen uit billen, kuiten en/of buikspieren. De oorzaak moet dus niet alleen worden gezocht daar waar de pijn wordt ervaren.

De klachten zijn in het algemeen goed te behandelen. Een bijkomend voordeel van deze behandeling is dat  geleerd wordt om effectief met de klachten om te gaan: zelfbehandeling maakt daarom een groot deel uit van de therapie.

Letta werkt volgens de methode van Clair Davies, die op basis van kennis over Myofasciale Triggerpoints (beschreven in het medische standaardwerk "Myofascial Pain ans Dysfunction, the Trigger Point Manual") de methode voor zelfbehandeling ontwikkelde.Handboek Triggerpointtherapie

Handboek Triggerpointtherapie

Uitgever: Altamira-Becht

derde druk: oktober 2014

ISBN: 978 940 130 1589

Formaat: Paperback A4

Aantal pagina's: circa 400 met circa 360 afbeeldingen

Prijs: € 34,95.

http://www.triggerpointcoach.nl/

Triggerpoint Rob Beenker

Triggerpoint