Ki-Stroom

Visie op de Shiatsu-praktijk

Mijn praktijk bestaat omdat ik het ‘aanraken van de pijn’  essentieel vind. Dit inzicht kwam tijdens een keerpunt in mijn leven waarbij het kiezen voor mijn eigen gezondheid en welbevinden centraal kwam te staan. Tijdens een massagebehandeling in een gerenommeerd wellness-centrum raakte ik gefascineerd door de doortastendheid en doeltreffendheid van de behandeling, naar later bleek gebaseerd op shiatsu. De centrale vraag was: “Waar word je blij van?’’. Het gevolg was wel dat ik op veel gebieden mijn blik diende te verruimen of bij te stellen.

Na zoveel jaar staat dit verhaal nog steeds en kan ik dit uitdragen aan anderen. Via shiatsu en andere lichaamsgerichte technieken kan een cliënt zich gekend en serieus genomen voelen om vandaar uit de verantwoordelijkheid te nemen voor gezondheid.  Ik wil met een cliënt een stap zetten naar groei en een andere manier van kijken. Iedereen is anders en daarom dien ik een palet aan technieken en vaardigheden te bezitten om aan te sluiten aan de behoefte van een cliënt.

Mijn visie is om op een laagdrempelige wijze en op basis van gelijkwaardigheid een bijdrage te leveren aan het nemen van verantwoordelijkheid van een cliënt voor de relevante terreinen van het leven: ziekte, gezondheid, relaties, werk, zingeving.

Ik hanteer kernwaarden, waarbij centraal staan: veiligheid en warmte;  kennis van zaken; integriteit; verantwoordelijkheid en keuze bij een cliënt laten; zelf-genezend vermogen versterken; durven groeien, naast acceptatie van wat er in beginsel al is.