Ki-Stroom

praktijk-buiten

In 2014 begint Letta aan een nieuwe carriere door haar reguliere baan in het Erasmus Medisch Centrum op te zeggen. Ze is tot dan werkzaam als datamanager in het Wetenschappelijk kankeronderzoek. De praktijk voor Shiatsu bestond al sinds 2004 onder de naam YOSHI, maar deze stap vereist een nieuwe naam: Ki-Stroom

De naam Ki-Stroom duidt op een vorm van circulatie bekend vanuit de oosterse geneeskunde, waartoe shiatsu behoort. Het in stroming en beweging houden van dit systeem is van belang voor het goed blijven functioneren als mens en draagt bij aan onze gezondheid. Ons lichaam herbergt een netwerk van meridianen waarlangs Ki beweegt. ‘Ki’ is een Japans woord. Je kunt het vertalen met ‘energie’, ‘vitaliteit’ of ‘levenskracht’. De Ki-stroom zet allerlei processen in beweging. In het Chinees wordt ook wel gesproken over ‘Chi’ of ‘Qi’. Goede doorstroming van Ki zorgt ervoor dat we ons fit voelen, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel. 

Letta richt zich in de praktijk aan huis op shiatsu en triggerpoints. Natuurlijk zijn er tussen 2014 en 2019 veranderingen geweest: uitbouw van de kennis van Massage bij Kanker via Netwerk en fasciatherapie. De praktijk is gemoderniseerd om een gevoel van warmte en veiligheid te bieden.  Een grote verrassing is de grote groei van de prakktijk, waarbij veel jonge mensen de weg gevonden hebben.

De dependance in Voorburg, in het prachtige YinYang centrum, gebruik ik niet meer voor mijn behandelingen vanwege de beperkingen met het het reizen per ov. De praktijk in Berkel is nu af en toe op zaterdag geopend op afspraak.